Hem » Ledarskap » Mästerlighet har många ansikten

Mästerlighet har många ansikten

Jean Claude van Damme är ett. Volvo Trucks ett annat. Teamet som skapat reklamfilmen och chaufförerna som kör lastbilarna också. Enyas musik och speakertexten gör detta till en episk upplevelse – något mästerligt i sig.

”Stunten är verklig och genomförd på riktigt, med bara en tagning” säger Anders Vilhelmsson, PR-chef för Volvo Lastvagnars varumärke. Visserligen med säkerhetslinor som är bortredigerade på filmen, och med en extra plattform på backspeglarna som Jean står på. Men han står helt fritt.

Klippet filmades i Spanien på en avstängd landningsbana, Ciudad Real. Produktionsteamet repeterade stunt i tre dagar.Tagningen gjordes i soluppgången, när ljuset var helt rätt – mellan kl 08:05 och 08:20.

Nilsson sade förarna av bilarna spelade nyckelroller. ”Att köra lastbilar baklänges är inte det lättaste. Att sedan hålla den i total kontroll under isärförning är mycket, mycket svårt. Vi vet att köra baklänges är mycket svårare än att köra framlänges. Detta var det ultimata testet” Nilsson fortsätter ”Och vi visste att om någon skulle kunna göra det , skulle det vara Jean – Claude Van Damme”

Videon ”Epic Split” är en del av en serie som produceras av Volvo Lastvagnar som presenterar vågade stunts tänkt att illustrera innovationer i sina fordon. Syftet med klippet är att marknadsföra Volvo Lastvagnars dynamiska styrsystem.

När Volvo började planera att lansera fem nya lastbilar 12 månader sedan antog kreativa team en strategi att producera YouTube filmer som skulle skapa uppmärksamhet och informera och underhålla publiken, säger Vilhelmsson. Det skulle bana väg för framtidens reklam och försäljningskampanjer på lokala marknader. Idag närmar sig klippet ”Epic Split” 30 miljoner visningar på Youtube.

En tidigare video ”The Ballerina Stunt ” visade två lastbilar i fart mot en tunnel, med en kvinna som korsar en slak lina mellan dem innan de slår i tunneln.

Volvo Lastvagnar kommer att fortsätta att släppa fler stuntvideor.

Om Volvo Lastvagnars dynamiska styrsystem
Det nya dynamiska styrsystemet kombinerar konventionell hydraulisk driven styrning med en elektrisk motor som är monterad på lastbilens styrväxel. Elmotorn får 2000 signaler per sekund från lastbilens sensorer , vilket möjliggör mer exakt styrning. Styrsystemet ger en mer avslappnad och ergonomiskt utformad upplevelse för lastbilschaufförer.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: